POCETNA     O PROIZVODU     KONSTRUKCIJE     MATERIJALI     CJENOVNIK     KONTAKT

 

Konstrukcija hale

 

Jedan od vaznijih elemenata Visenamjenskih Montaznih Hala je i sama konstrukcija hale. Apliciranjem Prenapregnutih PVC teflonskih fluoropolimernih membrana kao pokrova i iskoristavajuci njena svojstva i prednosti nad drugim klasicnim pokrivacima, omogucilo je da se prilikom projektiranja konstrukcije iskoriste velike mogucnosti ustede materijala i time umanjenje utroska celika,betona i premaza za konstrukciju. Jedna od glavnih statickih osobina membrana je i ta da preuzima uticajne sile umjesto roznjaca na krovnom sistemu,takode ima mogucnosti da premoscuje velike raspone bez dodatne konstrukcije,cime se direktno utice na olaksavanje same konstrukcije i temeljenja hale.
Konstrukcija je dizajnirana moderno od HOP profila,segmentno-montaznog karaktera,sa rasponom rastera od 5m,resetkaste konstrukcije stubova i bindera, sa vrlo jednostavnim sekundarnim veznim nosacima.Ovo naravno posljedicno uzrokuje i vrlo jednostavno temeljenje same hale i ustedu na jos jednom elementu hale. Antikorozivna zastita Montaznih Visenamjenskih Hala se nudi u varijanti klasicne akrilne zastite i u varijanti cincane zastite.

U nastavku vam donosimo izometrijski izgled smontirane konstrukcije kao i ponudene modele izvedbe krova kroz poprecni presjek konstrukcije:

 


Izometrijski model konstrukcije

 

 

 

Poprecni presjek konstrukcije - dvovodni krov

 

 

 

Poprecni presjek konstrukcije - lucni krov

 

 

 

Osnova konstrukcije hale

 


 

 

 

 

 
"FTA"doo-Ferrari Textilna Arhitektura - All rights reserved.